4 порції | 40 хв. |
Запечена груша з креветками та сиром
4 порції | 40 хв. |
Інгредієнти
4 шт. тверді та стиглі груші
8 скибочок сиру (напр. гауда)
12 шт. середніх очищених креветок Водный Мир
40 г вершкового масла
1 зубчик часнику
50 мл сік лимона
2-3 гілочки кінзи
за смаком сіль, мелений чорний перець
Приготування
  1. Груші розріжте навпіл та видаліть ложкою серцевину. З протилежного боку зріжте трохи м’якоті, щоб груша була стійкою. Збризніть груші половиною лимонного соку. Обсмажте з 20 г вершкового масла з двох сторін по 2 хв. кожну. Перекладіть груші у спеціальну форму, вистеленную папером для випічки.
  2. Креветки розріжте по всій довжині навпіл, але не до кінця. Кожна креветка повинна відкриватися як «книжка». Обсмажте з вершковим маслом по 1-1,5 хв. з кожного боку.
  3. Інші креветки дрібно наріжте, змішайте з часником, пропущеним через прес і залишившимся лимонним соком. Начинку розподіліть по грушам, вдавлюючи її в поглиблення. Зверху покладіть цілі креветки і шматочок сиру. Запікайтев духовці при 180°С, 7-10 хв.
  4. Кінзу дрібно наріжте і розітріть в ступці з сіллю і перцем. Дістаньте форму з духовки. Розкладіть груші по тарілках, збризніть оливковим маслом і посипте пряною сумішшю. Смачного!
Інші закуски та салати