Іспанський гаспачо з креветками
| |
Інгредієнти
200 г креветки заморожені ТМ “Водный мир”
4 шт. томати
1 шт. перець чилі
2-3 шт. огірки
2 шт. часник
1 шт. цибуля ріпчаста
2 ст. л. оцет винний білий
3 ст. л. олія оливкова
500 мл бульйон овочевий
1 ч. л. паприка солодка мелена
125 г хліб білий
Приготування
  1. Для початку білий хліб порізати скибочками, відрізати скоринку та порізати крупними шматочками
  2. Покласти шматочки хліба до глибокої миски та залити половиною овочевого бульйону з ложкою винного оцту, поставити в холодильник на 2-3 години
  3. Помідори почистити від шкірки і порізати, перекласти до глибокої миски
  4. Огірочки почисти від шкірки, за допомогою чайної ложки дістати насіння і також порізати, додати до миски
  5. Перці почистити від насіння та плодоніжок, розрізати навпіл, половину залишити на потім, а решту порізати і відправити до миски. Теж саме зробити з цибулею та часником
  6. Овочі приправити сіллю, свіжомеленим перцем, паприкою, додати ложку винного оцету та оливкову олію, перемішати і відправити до холодильника на 2-3 години
  7. Овочі разом з хлібом потрібно перетворити в пюре за допомогою блендера, додаючи решту бульйону. Половинки перців, огірок (помідор), за бажанням ще й червону цибулю, порізати дрібними кубиками.
  8. Підготувати креветки: на сковорідці розігріти оливкову олію, додати порізаний пластинками часник, коли часник віддасть свій аромат дістати, а в олії підсмажити креветки. Приправити за смаком сіллю.
  9. Подавати з гаспачо та грінками. Смачного!
Інші закуски та салати