Гострий суп “Буйабес”
| |
Інгредієнти
1,5 кг голов і обрізків морської риби
600 г філе морської риби
250 г морського коктейлю Водный Мир
3 л окропу
1 шт. моркви
4 зубчика часнику
100 г стебля селери
400 г ошкуренних томатів у власному соку
100 мл білого сухого вина
50 мл оливкової олії
4 шт. лаврових листи
за смаком душистий перець, петрушка, сіль
Приготування
  1. Помістіть в каструлю рибні обрізки і голови, залийте окропом, посоліть, додайте цілу цибулину, нарізану моркву, корінь петрушки, лавровий лист і запашний перець. Доведіть до кипіння і варіть годину-півтори. Потім процедіть бульйон.
  2. Приготуйте заправку. Подрібніть селеру, другу цибулину, часник, перець чилі і обсмажте на оливковій олії. Додайте томати, влийте вино, всипте чебрець і мелений фенхель. Перемішайте, накрийте кришкою і томіть цю суміш протягом 5ти хвилин. Після цього додайте заправку в суп.
  3. Наріжте рибне філе, покладіть в суп, доведіть до кипіння і варіть протягом 15ти хвилин. Процідіть морський коктейль від масла, додайте в суп і проваріть одну хвилину. Потім покладіть подрібнену зелень, посоліть, поперчіть і доведіть суп до кипіння.
  4. За бажанням, подавайте до столу, прикрасивши дольками лимона і гілочками базиліка. Смачного!

Детальний відеорецепт за посиланням: https://bit.ly/2xZpvZ8

Інші закуски та салати